<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kultni roman postaje serija, Kluni glumi i režira

SERIJA

Američki glumac Džordž Kluni biće režiser i glavni glumac u televizijskoj verziji romana "Kvaka-22" (Catch-22), saopštio je striming servis Hulu.

15. januar 2018, 12:00

Kako se navodi produkcija serije od šest epizoda zasnovane na satiričnoj antiratnoj knjizi Džozefa Helera će početi ove godine. Imena drugih glumaca u seriji nisu objavljeni.

Kluni će igrati pukovnika Ketkarta u seriji koju će režirati sa svojim partnerom iz “Smoukhaus Pikčersa” (Smokehouse Pictures) Grantom Heslovom. Smoukhaus je producent zajedno sa Paramaunt Televizijom i Anonimos Kontent (Anonymous Content).

Roman iz 1961. govori o Džonu Josarianu iz ratnog vazduhoplovstva tokom Drugog svetskog rata čiji uporni napori da izbjegne borbe su osujećeni birokratskim pravilom Kvaka-22, što je postao izraz za situaciju u kojoj ne može da se pobedi.

Film iz 1970. zasnovan na tom romanu režirao je Majk Nikols a u glavnim ulogama su bili Alan Arkin kao Josarijan i Martin Balsam kao Katkart.