<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka: Informišite se o radu institucija i apoteka, javnom prevozu i izmjeni saobraćaja

SERVISNE INFORMACIJE

Pročitajte važne informacije o radu institucija, prevozu, radu apoteka da ne biste naišli na zatvorena vrata.

31. decembar 2017, 12:00

Početkom januara u BiH ima mnogo neradnih dana, većina poslova se ostavlja za drugu ili treću sedmicu prvog mjeseca u godini. Pročitajte važne informacije o radu institucija, prodavnica, vrtića, da ne biste naišli na zatvorena vrata.

Neradni dani u BiH su 1. i 2. januar.

Proslava u Banjaluci

Sve je spremno za proslavu novogodišnjih praznika na otvorenom u Banjaluci, koji će ove godine kako je najavljeno biti sadržajniji i sa brojnim novinama.

Tri velika koncerta sa regionalnim muzičkim zvijezdama, kao jedna od novina – očekuje ne samo Banjalučane, nego i sve one, koji posjete naš grad u ovom periodu.

Koncerti počinju 30. decembra, u 21 čas, kada će nastupiti Ivana Peters, a od 22.30 časova Sergej Ćetković.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, program počinje u 20 časova koncertom Lukijana Ivanovića, zatim od 21.20 časova pjeva Nikola Rokvić, a od 23 časa pa sve do jedan čas iza ponoći nastupa Leksington bend.

Prvi dan nove 2018. godine, 1. januara od 21 čas pjeva Dženan Lončarević i od 22.10 časova Toni Cetinski.

Novim konceptom proslave novogodišnjih praznika, gradske vlasti željele su da se Banja Luka pozicionira na regionalnu mapu sa bogatom zimskom turističkom ponudom.

Uz trodnevne koncerte u centru grada, zatim „Zimzograda“, Grad je na još dvije lokacije – na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i Narodnog pozorišta RS priredio prigodan program u okviru manifestacije „Zimska čarolija“.

Besplatan javni prevoz

U toku novogodišnje noći, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza.

Izmjena u saobraćaju

Centralna bina za proslavu Nove godine biće na glavnoj saobraćajnici između Parka „Petar Kočić“ i hotela „Palas“, zbog čega je promijenjen i režim saobraćaja u tom centralnom dijelu grada (od „Pošte“ do Ulice Marije Bursać).

I ove godine, slavlje na otvorenom obezbjeđivaće pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a angažovane će biti i dežurne službe.

Dječija nova godina

I naši najmlađi sugrađani će u 2018. godinu ući raspjevano i veselo. Kao i prethodnih godina, doček Dječije nove godine organizovan je 31. decembra na Trgu Krajine sa početkom u 11časova, a za dobru atmosferu pobrinuće se dobro poznati Vrapčići i Mama Voks sastav.

U podne će biti simbolično odbrojavanje, uz novogodišnju čestitku gradonačelnika Igora Radojičića.

I “Zimska čarolija” – posljednji vikend u godini, za najmlađe donosi nekoliko radionica, dosta pjesme i plesa, ali i nagrade. Sve se dešava na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, od 11 časova.

Radno vrijeme Doma zdravlja za vrijeme praznika

Za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika u Domu zdravlja Banja Luka radiće se prema sljedećem rasporedu:

Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici, u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova;

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – dežuraće jedan stomatolog u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa;

Specijalističke pedijatrijske ambulante – radiće u  dvije smjene od 07.00 do 20.00 časova u ambulantama na Poliklinici. Nedjeljom se djeca zbrinjavaju u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici;

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku – 24  časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći;

Služba hitne medicinske pomoći – 24 časa.

Jedna mobilna ekipa hitne pomoći će 31.12.2017.godine vršiti obezbjeđenje proslave dječije nove godine na Trgu Krajine, a dvije ekipe će obezbjeđivati doček Nove godine u večernjim časovima.

Dežurna apoteka

Dežurna apoteka za vrijeme praznika je apoteka “1. maj” u Ulici Milana Tepića.

Radni dani

U skladu sa  Zakonom o praznicima Republike Srpske, republički praznik je Nova godina koja se praznuje dva dana - 1. i 2. januara 2018. godine.

Inače, Zakonom je precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.