<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

FACEBOOK UVODI NOVOST KOJA ĆE MNOGE ODUŠEVITI: Korisnici će dobivati obavijesti ako ih neko....

Mreže

Facebook redovito nadograđuje svoju istoimenu društvenu mrežu novim mogućnostima, jedna od budućih je javljanje korisnicima kako se nalaze na fotografiji koju je objavila neka druga osoba

22. decembar 2017, 12:00

Facebook je na svom službenom blogu objavio informaciju kako će uskoro dijelu korisnika biti dostupni novi alati koji će im omogućiti bolje upravljanje identitetom na društvenoj mreži. Za početak korisnicima kojima se nađu na nečijoj fotografiji stizat će obavijest o tome, bez obzira je li ih osoba koja je objavila fotografiju označila ili ne.



U tu svrhu upogonit će svoju tehnologiju prepoznavanja lica kojom svojim korisnicima trenutno sugeriraju koju bi osobu mogli označiti na kojoj fotografiji. Svrha nove opcije je da se ubuduće spriječi objavljivanje fotografija bez znanja ostalih osoba, a koje se također nalaze na tim fotografijama.



Nova opcija neće biti podrazumijevana već će ju biti potrebno samostalno uključiti. Isto tako ova opcija će funkcionirati isključivo između korisnika koji su međusobno povezani putem Facebooka, tj. između prijatelja. U slučaju da netko objavi fotografiju na kojoj se nalazite, a s tom osobom niste prijatelj na Facebooku tada vam neće ni stići obavijest. Iz Facebooka navode kako je tomu razlog – privatnost.



No, ukoliko ste prijatelj s osobom koja je objavila fotografiju imat ćete mogućnost potvrditi da ste baš vi na fotografiji ili demantirati navod. Istu tehnologiju Facebook će iskoristiti kako bi vas obavijestio da je netko upotrijebio vašu fotografiju kao svoju profilnu.



Nažalost, sve ove opcije za sada neće biti dostupne korisnicima iz Europe i Kanade jer Facebook na tim tržištima zbog zakonskih prepreka ne nudi tehnologiju prepoznavanja lica.