<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Misterija nad misterijama: Drveni brodovi puni ljudskih kostiju danima pristižu na obale Japana

ODAKLE DOLAZE &#39;BRODOVI DUHOVA&#39;

Neidentifikovani drveni brod, pun ljudskih kostiju, misteriozno je juče doplovio do obala Japana, u kojem su pronađeni skeleti trojice muškaraca.

05. decembar 2017, 12:00

U ponedjeljak je otkriven još jedan brod na kojem su pronađena tijela osmorice muškaraca, u poodmakloj fazi raspadanja

Vlasti ostrvske države i dalje istražuju odakle je došao drveni brod koji je zalutao do japanske obale, a ovo nije prvi takav slučaj u posljednjih nekoliko nedelja. Ipak, eksperti sumnjaju da "brodovi duhova", kako su nazvani, dolaze iz Sjeverne Koreje.

Jedan od posljednjih slučajeva dogodio se u četvrtak, kada je japanska obalska straža izvukla do obale drveni brod nedaleko od ostrva Hokaido, na sjeveru države. Deset muškaraca koji su bili u njemu rekli su da su iz Sjeverne Koreje, i da su se sklonili kod ostrva zbog lošeg vremena.

Međutim, u ponedjeljak je otkriven još jedan brod na kojem su pronađena tijela osmorice muškaraca, u poodmakloj fazi raspadanja. Šef kabineta japanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Jošihide Suga, nije želio da spekuliše o porijeklu drvenog broda, ali je rekao da će vlada pojačati obezbjeđenje obala, kako bi se spriječili sumnjivi pokušaji dolazaka u Japan.

Ipak, čuvar obalske straže rekao je da je u ruci jednog muškarca pronađeno 1.000 sjeverkorejskih vona, tamošnje valute, prenosi Yahoo.

Policija je prošle nedjelje spasila osam neidentifikovanih muškaraca sa još jednog drvenog broda kod Akita. Jedan od njih rekao je policiji da dolaze iz Sjeverne Koreje i da im se brod razbio dok su pecali, zbog čega su morali da se približe Japanu. Sličan incident dogodio se i 15. novembra, kada je obalska straža spasila trojicu muškaraca kod poluostrva Noto. I oni su rekli da dolaze iz Sjeverne Koreje, ali su tražili da se vrate kući.

Blic.rs