<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SNADBEVAO GRČKI DŽET-SET Ovo je Srbin sa Hrvatskim pasošem koji je uhapšen u Atini sa 135 KILOGRAMA KOKAINA

Droga

U velikoj akciji grčke policije juče je uhapšen Martin Matijašević (33), državljanin Srbije, koji ima i hrvatski pasoš. On je "pao" kao član organizovane bande koja je dilovala kokain poznatim ličnostima iz Atine.

04. decembar 2017, 12:00

Matijašević je uhapšen juče u luksuznoj vili u kojoj je pronađeno i 135 kilograma kokaina!

Foto: screenshotZaplenjeni kokain

Matijašević je priveden u primorskom letovalištu Varkizi kod Atine, a policija sumnja da je član organizovane bande koja kokainom snabdeva poznate ličnosti u Atini.

\n"},"caption":"Πως συνέλαβαν τον Σερβοκροάτη με τα 136 κιλά κοκαΐνης","platform":{"code":"pulsembed"},"publicationId":{"pulsembed":{"id":"B1X-L6GZf","client":"b501da8c-1d40-4bcc-b909-db87b2dae59d"},"type":"pulsembed"}}" data-run-module-isrun="1" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-style: inherit; font-size: 16.0032px; font-family: inherit;">

Matijašević osim srpskog ima i hrvatski pasoš, a prema pisanju grčkih medija, policija ga je pratila mesecima, da bi u nedelju rano ujutru upala u njegov iznajmljeni luksuzni stan i uhapsila ga bukvalno na spavanju.

Foto: screenshotVila u kojoj je Matijašević uhapšen

Pretresom je pronađeno 135 kilograma kokaina, čija je vrednost na ilegalnom tržištu oko pet miliona evra.


Policija veruje da je osumnjičeni muškarac član medjunarodnog narko-kartela koji je aktivan u više evropskih zemalja, dodaje ANA.Operativci grčke policije su pored droge pronašli i zaplenili 12.000 evra, za koje se sumnja da ih je Matijašević stekao prodajom narkotika. Ovo je jedna od najvećih zaplena kokaina u Grčkoj u poslednjih nekoliko godina, a mediji spekulišu da hapšenja tek predstoje.

Grčka agencija napominje da je istraga u toku kako bi se locirali i uhapsili ostali članovi narko-kartela.

Grčki mediji su i juče izvestili o raciji policije, pri čemu je list "Proto tema" naveo da je u stanu Srbina starog oko 30 godina u Varkizi, pored velike količine kokakina, pronadjeno i 12.000 evra, kao i da pronadjeni kokain policija čuva u skladištu na posebnom mestu.

"Katimerini" je juče pisao da se hapšenje i pronalazak droge i novca u luksuznom stanu u Varkizi dogodilo prethodne noći, nakon policijske istrage koja je trajala nekoliko dana.

Grčki mediji su naveli i da se sumnja da je uhapšeni deo lanca krijumčara koji su narkoticima snabdevali bogate ličnosti.