<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snijeg okovao ceste u BiH, prava oluja na dionici Livno - Kupres - Bugojno

Snijeg

Promet se ovog jutra odvija otežano i usporeno u većem dijelu Bosne i Hercegovine zbog ugaženog snijega i leda na cestama. Prema podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), promet se najteže odvija na dionicama Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno-Kupres-Bugojno.

27. novembar 2017, 12:00

Dodatne poteškoće vozačima na cestama na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose. 

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na cestama koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. 

Iz BIHAMK-a savjetuju vozače da na svim putnim pravcima vožnju prilagode uvjetima na cesti. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obvezno.

Na magistralnoj cesti M-5 Sarajevo-Pale još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas su najavljeni radovi na rekonstrukciji dilatacija na vijaduktu Briješće na dionici magistralne ceste M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme izvođenja radova, promet će na vijaduktu Briješće biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.