<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zaboravite sva izgladnjivanja: Čak i ako imate do 15 kg viška, izgubit ćete ih uz BANANA dijetu!

dijeta

Ne možete da se odreknete slatkiša, a lako vam je da kažete "zbogom" mliječnim proizvodima? Onda je banana dijeta pravi izbor za vas.

14. oktobar 2017, 12:00

Imate do 15 kilograma viška? Ne volite dijete sa mnoštvom pravila i zabrana? Ne možete da se odreknete slatkiša, a lako vam je da kažete "zbogom" mliječnim proizvodima?

Onda je banana dijeta pravi izbor za vas. Iako je malo pravila u režimu ishrane nastalom u Јapanu 2008. godine, ne znači da ne postoje.

Doručak

Dan počinjete bananama. Možete pojesti više od jedne, neki čak konzumiraju četiri, ali pazite da vam ne bude muka. Vodite računa da svaki obrok završite prije nego što ste potpuno siti, dakle napunite želudac do 80 odsto.

Ručak

Možete jesti skoro sve. Preporuka je voće, povrće, žitarice celog zrna, jaja, morski plodovi, živinsko meso bez kožice. Ograničite unos mliječnih proizvoda, prerađene hrane, kao i one koja sadrži mnogo masnoća, šećera, natrijuma (brza hrana, čokoladice, gotovi obroci za mikrotalasnu), prenose vecernje novosti.

Večera

Za večeru, kao i za ručak, možete jesti šta hoćete. Trebalo bi da večerate najkasnije do 20 časova ili još bolje, do 18 časova. Idealni razmak između večere i odlaska na počinak je četiri sata. Ne bi trebalo da liježete poslije ponoći jer je dokazano da manjak sna povećava indeks tjelesne težine.

Piće

Voda mora biti na sobnoj temperaturi, ni vrela ni ledena. Pivo i vino dozvoljeni su u specijalnim prilikama. Čaj i kafa umjereno.

Slatkiši i grickalice

Sladoled i krofne nisu dozvoljeni, ali slobodno se, između ručka i večere, oko 15 časova počastite komadićem čokolade ili keksom. Ako volite slane grickalice, prednost dajte kokicama, ali gledajte da ne budu masne. Ako ste gladni poslije večere, možete ponekad pojesti neko voće, ali gledajte da vam to ne postane navika. Isto važi i za užinu između doručka i ručka.

Mogući negativni efekti: Pošto u teoriji može da se jede gotovo sve i nisu jasno ograničene količine, potencijalni problem je prejedanje, tako da se ovaj režim savjetuje osobama sa izraženom samokontrolom. Takođe, pošto se jede mnogo banana, među rizicima su dijareja, povraćanje, grčevi u stomaku, povećan unos šećera. Zbog smanjenog unosa mliječnih proizvoda, moguć je nedostatak kalcijuma.

Savjet plus: Ne bi bilo loše da pratite rezultat mršavljenja tako što ćete voditi dnevnik.