<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Bursać: Seks, pop, pornić

Kolumna

Jer Saška ima ambiciju, jebi ga. To što padavičari od 19 godina duvaju, kukaju, a Saška direktoruje u staračkom domu i smišlja planove okvirnog naziva «seks, laži i videoktrake» za bolju budućnost, to je problem padavičara, a uspjeh mlade ucjenjivačice.

25. septembar 2017, 12:00

Dabome da ste čuli ovih dana, kako je mlada nada političkog neba Republike Srpske, Saška Kovačević uhapšena jer je u Modriči ucjenjivala lokalnog katoličkog svećenika. Tražila je od njega 250 hiljada maraka, kako njegova seks-traka, ili kako se to već danas bilježi, ne bi dospjela u medije.

Otkud pop sa ženom?

I u ovoj vijesti, koja se širila netom upravo proporcionalno opskurnosti iste ništa ne bi bilo čudno, osim možda, zlobnici će primijetiti, što je pop za promjenu spavao sa punoljetnim ženskim čeljadetom. Sve ostalo je baš, baš pravilo i datost života naših svagdašnjih.

Datost je i da popovi okolo jebu, i da da plaćaju otkupnine od četvrt miliona maraka, jer, kakav je to pop bez četvrt miliona maraka, a bogme datost je i promućurnost mlade Saške. Zapravo, djevojka je uradila sve kako bi oponašala svoje lidere, i ako bi je išta u CV-ijumoglo izdići iznad averidža političkog podmlatka, to je ova mala ucjena releigijskog službenika.

Saška, ili za žuće medije «lijepa Saška» mlada je uzdanica DNS-a. Ona je, valja se podsjetiti, prije par godina nosila i titulu najmlađeg privrednika u Republici Srpskoj. Kao brucoš kriminalistike Kovačevićeva je bila ujedno direktor Doma za starije osobe u Modriči i osnivač fondacije „Majka i dijete“. Kako ljupko i aktivistički! Direktorica, mladi privrednik, osnivač fondacije...Kao lik iz rijalitija sestara Kardašijan, koji je stvaran i operativan!

Te 2014 govorila je sasvim razložno:

«U DNS-u sam više od dvije godine i moji dosadašnji uspjesi su doprinjeli da se kandidujem za poslanika, jer mogu mnogo toga da uradim za mlade i sport, ali i na poboljšanju obrazovnog sistema, većeg dostojanstva penzionera, za kulturu «

Istina Bog, na tim izborima iz 2014. se nije baš proslavila, ali je zato targetiranje, odrađivanje i na kraju ucjenjivanje svećenika bilo prvoklasno urađen posao, na kojem bi joj mnogi od kolega samo pozavidjeli.

Riječ je riječ, pa makar i Pornhube bila

I zato je Saška onaj ugaoni kamen koji odvaja kvalitetnog balkanskog političara mlađe generacije od prosjeka. Ovo je ona jota «poduzetništva», kojom je obojana naša politička baruština u kojoj Saška tako dobro pliva. Njenim hapšenjem, učinjena je nemjerljiva šteta kako DNS-u, koji, sjetićete se ima borbeni predizborni poklič «Riječ je riječ, provjereno», tako i ostalim institucijama otvorenog tipa znanim kao političke partije.

Mogla je Saška sa momkom ili bez njega, sa popom ili bez njega, kako god, mogla je ona uspjeti. Od Modriče, preko Doboja do Banjaluke. A, onda ihaaj. Otvoren joj put Sarajeva i bijelog svijeta. Tolika predstavništva, savjetodavne kancelarije i ostala urnebes- čuda, samo su čekale Sašku i bratiju joj, bez svake sumnje.

Jer Saška ima ambiciju, jebi ga. To što padavičari od 19 godina duvaju, kukaju, a Saška direktoruje u staračkom domu i smišlja planove okvirnog naziva «seks, laži i videoktrake» za bolju budućnost, to je problem padavičara, a uspjeh mlade ucjenjivačice. Jer, vidite, ona je kantar našeg društva.

Na mladima svijet ostaje. Prc! Jest ali u svijetu. Kod nas, da prostite na Saški i saškama svijet ostaje, a mladi ionako za gerijatrijsko dupe spremni odavno stoje u redu za vize i ispaljuju se put Dežele, pa dalje gdje te dragi euro i dolar odnesu.

Pa je Saška, kentaruska kombinacija starlete i političkog aktiviste, zapravo odistinska slika uspješnog džender senzitiviziranog bića u Republici Srpskoj i diljem tamnog bosanskog vilajeta.

Saška mi te volimo i dok klečimo

Ona je djevojka, kojoj masa zaludjelih i ljubomornih skandira «Saška mi te volimo», dok ista poput kakvog Tarantinovog lika na balkanski način osmišljava ucjenu. Urnebesno i gordo, zar ne? Jer, ko će, ako ne ona? Ko će, ako ne sistem vrijednosti koji propagiraju lokalni otmičari, gepeklije, šerifi niskog čela i visko podignutih pištolja? Nema te drumske kafane, tog vašara, tog derneka, tog polulegalnog dionizijskog veselja, a da na njemu nema nekog Saše i Saške.

Samo možemo ispraiti onu nesrećnu djecu, što će sa one strane Šengena biti srećna, dok popovi i starlete u pokušaju vode zlatni pir osrednjosti podignute na nivo prestiža.

Mada, nije fer prema modričkoj djevojci. Ona poslije ovoga može završiti u najboljem slučaju pod okriljem bebe majmuna, Vojislava Šešelja i Željka Mitrovića u «Zadruzi», a svećenik, zaštićen inicijalima i kvazi-celibatom, ostaće navijek isti anonimus, koji je «poklekao».

Samo, majka mu stara, kako svi tako volšebno pokleknu, sa starleticama lokalnim, sa maloljetnicama ili kakvim odabranim dječacima. Još je ovaj svećenik, velim, dobar. Odmjeren i gotovo bogougodan. Pop, a pošten. Doduše, sa kojom stotinom hiljada maraka viška, ali, hej, pa to je pravilo popova u nas.

Sunce, pop i starleta

I onda ti majko futura trećeg rađaj sinove, popove ili kćeri političke starlete. Jer, za drugo nema mjesta u ovoj zemljici. Nema stvarno, odistinski. Do neprijatnosti nema. Svake godine nam zemlju napusti jedan grad mladih, i svake godine nam se zaposli isti takav grad još mlađih na državnim jaslama. Ekvilibrijum ludila još uvijek traje. Do kada, nije teško reći. Dok kad ima para. A, para će biti, bar još godinu dana. Idu izbori. Sa Saškom ili bez nje. Idu izbori sa novim mladim snagama, navijek isto kloniranim. Nije vođa pogurao boljeg od sebe, nego je gurao poslusšnika. Od Dodika, do Pavića Marka, šefa, narečenog djevojčurka, što u neuspijehu jedne ucjene, pade, ali jako dobro otkri srž funkcionisanja ovog pokvarenog društva.

Pouka, za buduće generacije, osim muškića popova i djevojaka starleta, je da prihvate pravila igre, prestanu biti patetični i u hladno ostanu ovdje. Svi ostali, bježite glavnom bez obzira i svako ko vas pokuša zadržati iz trivijalnih geografsko-biološko-emotivnih razloga, odjebite ga.

Ako vam nije mrsko praviti sa popovima «Seks, laž i video-trake», bježite! Sunce tuđeg neba, ionako je okrenulo dupe za našoj bijedi koja bi da se skloni djevojci i popu sa puta.