<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vlada RS poklonila Pressu 50000 maraka!

<p><strong>Pokoja misleća kuka i motika, ali baš pokoja, ukazala je na neprijatnu činjenicu da je Vlada Srpske poklonila web portalu Press iz susjedne Srbije 25 000 evra da, valjda, revitalizuje sajt. Što će reći da je Džombićeva vlada humanitarnog karaktera i predstavlja ozbiljnog medijskog stranog donatora u Republici Srbiji. Ocijenili su da im je umjesto beskućnika od centra Prijedora do Fukošime preče dati novce Pressu. E, ako su, vala, dobro su!</strong></p>

10. juli 2011, 12:00

Ali malo im tukne odluka. Malo više.

A u odluci Vlade RS piše doslovno ovako:

,,Daje se saglasnost na Plan utroška sredstava sa pozicije 414100-subvencije javnim medijima u okviru Vlade Republike Srpske (organizacioni kod 0405001), u iznosu od 50 000KM, za period 1. januar-30 jun 2011. u svrhu podrške Projektu Dizajniranje i instaliranje samostalnog web portala dnevnih novina Press.“

Dakle, prvo i osnovno, do dana 9.7. 2011.ne postoji nikakav javni medij u Republici Srpskoj koji nosi naziv Press.rs. Postoji privatni medij iz Republike Srbije, koji ima rubriku Republika Srpska u okviru svoga sajta.

Ekstremno je jasno da je 50 000KM otišlo prekodrinskom privatnom mediju da po svom nahođenju radi sa dotičnim novcem šta hoće. Ovaj novac se može jedino protumačiti kao nagrada za agit-propagandu Dodika i njegovih pulena od strane Press-a.

Ili će nas za par dana na novim internetskim stranicama dočekati supersonični ultramoderni sajt privatnog Pressa.

A, što se tiče samog Pressa, valjda mu gazde nisu mogle naći nekog da ga ,,revitalizuje“ za 25 000 ojra u Srbiji, pa su se ljudi obratili čelnicima Srpske, starim filantropima. Inače, ovdje, u svijetu, u poznatom dijelu svemira, te u Srpcu i Laktašima, za osnivanje i izradu sajta trebaće vam, ako ste široke ruke, 5-6000KM, a za revitalitaciju oko 1000KM.

E, sad, na šta će biti  potrošeno 25 000 eura iz blagajne prebogate Republike Srpske, sam digitalni bog zna. A, ne zna ni on. Možda Džombić zna. A, ne zna ni on. Jedino Milorad Dodik zna, ali neće da kaže.




Uglavnom, web portal će valjda, biti ,,prepravljen-popravljen“ u tri lijepe. Valjda su i radovi u toku.

A, sad ozbiljno...

Dakako da od prve sekunde znate da se radi o opskurnoj prevari vesele Vlade Srpske i prejebavanju poreskih obveznika, u narodu znanih, jelte, kao narod.

Ali, objektivno, šta je tih 50 000 maraka nagrade za podvižnički medij u odnosu na milijarde koje su oprane u jedno desetak privatizacija, neimarskim Skadrima na Vrbasu, elektroprivrednim šokovima i ostalim spektakularnim pljačkama naroda.

Mislim, da li će se pretjerano počešati po stražnjici Džombić Aleksandar, koji je stavio potpis na inostranu donaciju ili možda Milorad, koji vjerovatno i nema pojma o istoj? Ipak je to premalo nula iza prve cifre da bi se šef bavio takvim tričarijama.

O Press-u ne treba trošiti puno riječi. Dovoljno je reći da je riječ o onostranom časopisu i web portalu, koji je izgubljen negdje između teorija zavjere, Draže Mihailovića i kosmičkog boja Srba protiv svih mrskih neprijatelja. U poređenju sa ovim, ,,Kula stražara“ vam dođe kao glas razuma. No, to nije zaista važno.

Ono što je važno je da Vlada Republike Srpske daje 5 miliona KM željeznicama, a one ne rade, daje od banaka zajam penzionerima, koji, po logici stvari, i ne treba da rade, daje budibogsnama koliko više na auto-kaldrmu Banjaluka-Gradiška, koja, osim za razbijanje kamenca u bubregu, nije ni za šta drugo, dakle, ne radi.
Tog manira se držalo i kad je Press u pitanju.

Skrcaš državne pare na web portal iz susjedne države.

A živo nas zanima kako će izgledati portal koji košta 50 hiljada maraka. Taj bi trebao za te novce i da leti...A letiće,  znamo kako..