Korisnik: Agencije
Grčka pripremila plan, u igri ova četiri imena za Makedoniju
Region Grčka pripremila plan, u igri ova četiri imena za Makedoniju Grčki ministar vanjskih poslova Nikolaos Kotzias pripremio je plan od sedam tačaka na 20 strana za Makedoniju i najavio da će ga do kraja mjeseca dostaviti makedonskom državnom vrhu.
 Francuski naučnici: Rak je možda povezan s konzumacijom industrijski prerađene hrane
NAUKA Francuski naučnici: Rak je možda povezan s konzumacijom industrijski prerađene hrane Francuski naučnici objavili su studiju u kojoj se rizik od obolijevanja od raka povezuje s konzumacijom industrijski prerađene hrane, osobito "ultra prerađene" hrane poput industrijski proizvedenog kruha,…
Ubrzava se rast razine okeana, do kraja vijeka možda 65 cm
OKEANI Ubrzava se rast razine okeana, do kraja vijeka možda 65 cm Razine oceana sada rastu ritmom od približno 3 milimetra na godinu, ali bi se ritam mogao utrostručiti na 10 milimetara svake godine sve do 2100., stoji u studiju objavljenoj u ponedjeljak u listu Proceedings…
 Slučaj koji je šokirao Francusku: Sud raspravlja može li 11-godišnje dijete pristati na seks
PARIZ Slučaj koji je šokirao Francusku: Sud raspravlja može li 11-godišnje dijete pristati na seks Može li 11-godišnje dijete slobodno pristati na seksualni odnos s 28-godišnjim muškarcem? To će pitanje biti u središtu suđenja koje počinje u utorak u Pontoise, u pariškoj regiji, dok se nacrtom zakona…
Na mjestu za gradnju džamije osvanulo 26 krstova
Njemačka Na mjestu za gradnju džamije osvanulo 26 krstova Na mjestu gdje se trenutno gradi džamija u njemačkom gradu Regensburgu nepoznate osobe su ostavile 26 krstova.
Najavljeni protesti u Zagrebu uoči Vučićeve posjete!
Hrvatska Najavljeni protesti u Zagrebu uoči Vučićeve posjete! Hrvatska udruženja veterana, na čelu sa Udruženjem “Udovice hrvatskih branitelja”, najavili su protest povodom dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj.
Junker u posjeti zapadnom Balkanu od 25. februara do 1. marta
BRISEL Junker u posjeti zapadnom Balkanu od 25. februara do 1. marta Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker boraviće u zvaničnoj poseti Zapadnom Balkanu od 25. februra do 1. marta, sazanje Tanjug u Briselu.
U igri dva imena za Makedoniju, na njih je pristao i premijer Zaev
Region U igri dva imena za Makedoniju, na njih je pristao i premijer Zaev Prihvatanje geografske odrednice u novom imenu države je način da se okonča višedecenijski spor sa Grčkom, smatra makedonski premijer.
Njemačka: 2 velike promjene, treća u najavi - radnička klasa diktira
BERLIN Njemačka: 2 velike promjene, treća u najavi - radnička klasa diktira Njemačku po svemu sudeći očekuje velika promjena radnog zakonodavstva, poslije dogovora dve stranke i u nedjelji u kojoj su radnici već izvojevali veliku pobjedu.
Zapadni Balkan "ulazi" u EU i pre nego što uđe u EU?
BALKAN Zapadni Balkan "ulazi" u EU i pre nego što uđe u EU? Grupa od 12 država članica EU želi da zapadnobalkanska šestorka učestvuje na godišnjim samitima EU i pre nego što se priključe Uniji, piše danas Rojters.
Težak udes u centru Beograda, 14 povređenih
BEOGRAD Težak udes u centru Beograda, 14 povređenih U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ulici Kneza Miloša 12, na raskrsnici kod Londona, povređeno je 14 osoba.
Predmet o sreći najpopularniji u istoriji Univerziteta Yale
SREĆA Predmet o sreći najpopularniji u istoriji Univerziteta Yale Predmet na kojem studenti uče o sreći postao je najpopularniji predmet u istoriji američkog univerziteta Yale, jednog od najboljih univerziteta u svijetu.
Financial Times: EU prima šest država, evo o kojim državama je riječ
PLAN Financial Times: EU prima šest država, evo o kojim državama je riječ Plan EU je da u svoje članstvo primi šest država: Albaniju, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, BiH i Kosovo, piše Financial Times.
Pićemo česmovaču, EU proteruje flaširanu vodu
VODA Pićemo česmovaču, EU proteruje flaširanu vodu Evropska unija planira da promeni svoje pravilnike o kvalitetu vode kako bi sprečila nove moguće opasnosti po zdravlje i ograničila plastični otpad.