<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Foles srušio Patriotse, Eaglesi osvojili SuperBowl

SuperBowl

Philadelphia Eaglesi napravili su senzaciju i pobijedili New England Patriotse u finalu NFL lige - SuperBowlu. Nakon četiri perioda igre rezultat je glasio 41:33 u korist Eaglesa.

05. februar 2018, 12:00

 U veoma efikasnom 'najskupljem terminu na svijetu', nakon nekoliko preokreta i mnoštva uzbuđenja - junak je bio Nick Foles, koji je zaradio i MVP priznanje. 

Play je prebacio 373 jardi, uz tri touchdown pasa i jedan interception. Tom Brady na drugoj strani je prebacio 506 jardi, uz tri touchdowna - ali i jednom presječenom loptom u finišu susreta. 

Eaglesi su postali 20 šampioni, a sa ovim trijumfom, NFC divzija istok je postala prva sa sva četiri SuperBowl šampiona. 

Ovo je bio meč u kojem su napadi bili bolji dio kod obje ekipe, pogotovo u trećoj i četvrtoj dionici meča. Više koncentracije, volje i htijenja su ipak pokazali Eaglesi. 

Ključni momenat susreta se desio kada se sat pokazivao 140 sekundi do kraja. Brady je imao toliko vremena da povede svoju ekipu do novog naslova - što je često i radio proteklih godina. 

Odbrana Philadelphije je bila na visini zadatka, te je isforsirala fumble - a najbolji quaterback svih vremena je izgubio loptu - te tako Lombardyjev trofej predao u ruke Eaglesa.