<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin se povodom Bogojavljenja okupao u ledenom jezeru (VIDEO)

RUSIJA

Brojni Rusi, među kojima i predsjednik Vladimir Putin, kupali su se u noći s četvrtka na petak u zamrznutim rijekama i jezerima za ledena vremena koje je mjestimično natjeralo vlasti da u nekim područjima otkažu taj ritual kojim se obilježava pravoslavno Bogojavljenje.

19. januar 2018, 12:00

Okružen popovima i ikonama, Vladimir Putin ušao je golog poprsja u ledenu vodu jezera Seliger, sjeverozapadno od Moskve, na -5 stupnjeva.
Brojni Rusi su se poveli za njegovim primjerom kupajući se na ledenim temperaturama do -40 stupnjeva u Jakutskoj, na ruskom Dalekom istoku, piše u priopćenju ruskog ministarstva za izvanredna stanja, ne navodeći broj sudionika.
Godine 2017. više od dva milijuna Rusa sudjelovalo je u tom vjerskom slavlju koje se održava svake godine u noći s 18. na 19. siječnja.
Po pravoslavnoj tradiciji treba uroniti u vodu tri puta, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga, u znak uspomene na Isusovo krštenje.