<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

GENIJALNI NIKO Ovaj mladić iz BiH je drugi najbolji gejmer na svijetu

Gejmer

Genijalni mladić Nikola - NiKo Kovač iz Brčkog osvojio je drugo mesto na svetu igrajući video igru “Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), potvrdio je HLTV.

18. januar 2018, 12:00

 Široj javnosti Niko je postao poznat po bogatom transferu iz nemačkog “Mousesportsa” u “FaZe Clan”, ali već tada načinjena mu je velika šteta. U fokusu je bila vrednost transfera umesto onoga što bi platili svi timovi na svetu, inteligencija i neverovatne mehanike koje ga krase.

NiKo i “FaZe Clan” prošle su godine igrali devet finala turnira najvišeg profila, a četiri su osvojili. Kroz sve nastupe upravo je NiKo bio okosnica tima. Koliko je neverojatan pokazao je još u “Mousesportsu”, ali tada su skeptici prigovarali kako je lako biti najbolji u osrednjoj ekipi. Danas kao sastavni deo CS:GO supertima NiKo i dalje blista, piše Index.hr.

CS:GO je igra tempa i mehanike, a svega nekolicina igrača može potpuno vladati tim vrednostima. Međutim, nijedan kao NiKo. Nezavisno o poziciji u timu, gde se trenutno nalazi na mapi ili s kojim oružjem barata, NiKo ima mogućnost da svaku situaciju okrene u svoju korist i dati vetar u leđa svom timu. Sve na temelju neverovatnog osećaja za igru i jednoj od najboljih mehanika koje je esport ikada video.

U karijeri je samo od osvojenih turnira zaradio 400.000 dolara, a tu treba dodati sve sponzorske ugovore, plate i bonuse. Međutim, NiKo ni u jednom trenutku nije usporio. S 20 godina je već drugi najbolji igrač sveta, a istovremeno jedna od nasvetlijih tačaka za budućnost CS:GO.

Nemojte da vas zavara to što je drugi. Ispred njega je samo Brazilac Marcelo "Coldzera" David, zver, mašina i bog igre.