<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SLOVENIJA BIJESNA NAKON KRAĐE NA EURU Dončić poludio, Pahor najavio dolazak u Zagreb

Rukomet

ŠOKANTAN rasplet utakmice Slovenija - Njemačka (25:25) na EP-u u Hrvatskoj tema je dana u susjednoj državi.

16. januar 2018, 12:00

Najpoznatiji Slovenci bijesni su zbog načina na koji su njihovi rukometaši ostali bez pobjede protiv prvaka Europe i to nakon isteka utakmice.

Podsjećamo, Slovenci su sedam sekundi prije kraja zabili gol za, činilo se, pobjedu, prije nego što su litavski suci odlučili pregledati snimku. Nakon deset minuta vijećanja i detaljnog gledanja završnice, suci su isključili slovenskog igrača Blagotinšeka i dosudili Nijemcima sedmerac iz kojeg je Reichmann zabio za konačnih 25:25.

Razlog? Nakon što je Janc zabio "pobjednički" gol za Sloveniju, Nijemci su jurnuli na centar izvesti loptu. Dok su Slovenci slavili pobjedu, njemački igrač želio je očajnički s polovice igrališta opaliti prema golu, ali ga je Blaž Blagotinšek blokirao na centru. To je dakako smio napraviti, ALI, pri tome je od suparnika koji izvodi loptu ili puca prema golu iz prekida morao biti udaljen najmanje tri metra.

"Ako u posljednjih 30 sekundi igre, dok lopta nije u igri, igrač odugovlači ili sprječava protivnika da izvede loptu ili zapuca prema golu, sudac ga mora diskvalificirati te dosuditi sedmerac za protivničku momčad", piše u revidiranim pravilima IHF-a koja su na snazi od 2015. godine.

Ali, Slovenci su uvjereni da im je pobjeda oteta sudačkom krađom u korist veće i jače reprezentacije.

Odmah nakon utakmice na društvenim mrežama ogorčenje su izrazili najpoznatiji slovenski sportaši, ali i predsjednik države.

Luka Dončić, najbolji košarkaš Reala i jedna od dvije najveće zvijezde reprezentacije koja je prije četiri mjeseca Sloveniji donijela prvi naslov prvaka Europe, velikim slovima je napisao jasno i glasno:

Klemen Prepelič, još jedan slovenski zlatni košarkaš, slaže se sa suigračem, ali poručuje rukometašima da ne klonu duhom nakon sramotno oduzete pobjede, jer se "sve vraća i plaća":

Goran Dragić, kapetan prvaka Europe i Miami Heata, potpisuje Prepeličev komentar, pa ga je na svom profilu ritvitao:

Aleksej Nikolić također je osvojio europsko košarkaško zlato za Sloveniju. Oduševljen je rukometašima, zgađen sucima:

Jure Dolenec, jedan od junaka slovenske bronce na rukometnom SP-u prošle godine i igrač Barcelone, nije na ovom natjecanju, ali je također ogorčen i poručuje: "Opet nam nije dopušteno pobijediti."

Dragan Gajić, legenda slovenskog rukometa i najbolji strijelac SP-a 2015, od prošle godine više ne igra za reprezentaciju u kojoj je proveo 11 godina. Nasljednicima je poslao poruku podrške "Velika predstava i sjajna borbenost! Čestitam vam, bilo je zadovoljstvo gledati vas. A što se tiče drugih stvari... Samo ostanite zajedno i jaki."

Etien Velikonja, poznati slovenski fudbaler, poručio je: "Sramite se", a sasvim je jasno na koga je pri tome mislio:

Hokejaš Gašper Kopitar žestoko se obrušio na suce:

Borut Pahor, predsjednik Slovenije, poručuje: "Bez obzira na sve, čestitke našim rukometašima! Vjerojatno se vidimo u srijedu na utakmici protiv Crnogoraca.":