<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mračna sudbina Mogli djevojčice koja je živela s divljim životinjama

život

"Knjiga o džungli" i dalje fascinira ljude širom sveta. Kada su seljaci iz jednog sela u Indiji pronašli devojčicu kako na sve četiri ide šumom i komunicira sa grupom majmuna, svetska javnost je bila šokirana tajanstvenom pričom o "divljem detetu".

01. decembar 2017, 12:00

Policajci koji su je preuzeli su verovali da ima između osam i 12 godina i pošto je pronađena, u januaru ove godine, momentalno je transportovana u bolnicu. Svetski mediji su je prozvali Mogli devojčica jer je sa majmunima živela godinama.

U trenutku kada su je pronašli, ona je počela da ispušta glasne zvukove slične onim koje koriste majmuni. Grupa majmuna je tada opkolila, ne dozvoljavajući ljudima da joj se približe. Stručnjaci su objasnili da je devojčica već razvila neki način komunikacije sa životinjama i da su one pokušale da je zaštite.

A onda je kupko počelo da se odmotava.

Zvaničnici su tvrdili da devojčica, kojoj su dali ime Ehsas nije mogla naopaženo da živi u divljini toliko dugo.

- Nije moguće da devojčica provede godine u šumi, a da je ne snimi neka od stotina kamera koje su postavljenje zbog bezbednosti. Možda su je u šumi ostavili malo pre nego što je primetila patrola - rekao je jedan zvaničnik. Devojčica je pronađena u šumi rezervata divljih životinja Katarniaghat.

Ipak, čini se da je ova izjava nelogična jer je Mogli devojčica već usvojila navike životinja, nije se kretala na dve noge, i ispuštala je zvuke uz čiju pomoć se sporazumevala sa majmunima.

Nagađa se da je njena porodica ostavila u šumi jer je bila mentalno ometena u razvoju, a moguće je i da je doživela tako tešku sudbinu jer je - devojčica.

U Indiji, gde buja feticid ženske dece, bilo kakav hendikep može biti samo dodatni teret ženskom detetu.

Zvaničnici su tražili Ehsasine roditelje, ali ih nisu promašli do danas. Danas ona živi u skloništu za ljude ometene u razvoju, gde je mesecima učila kako da se obuče, koristi pribor za jelo, pere zube, kupa se...

Druga mentalno ometena devojčica koja se zove Pudža joj pomaže i njih dve su razvile poseban odnos. Iako nijedna ne govori, uspevaju da se razumeju i pozitivno utiču jedna na drugu.

Izvor: Noizz.rs