Elvir Padalović


Nauka i tehnologija

22.03.2019

БУДУЋНОСТ БЕЗ ЦИГАРЕТА / НИЈЕ УТОПИЈА: Чак и духанска индустрија ствара визију друштва без пушача

Elvir Padalović

И сами актери индустрије савјетују - Немојте ни започињати са пушењем. Ако већ пушите, онда престаните. А уколико то не можете, онда тражите "мање штетне" алтернативе, јер је будућност без духанског дима и више него извјесна. 

Ekonomija

22.03.2019

АНАЛИЗА / НАЈМОЋНИЈИ ШОПИНГ ХРАМ У БИХ Нова радна мјеста, плате и до 1200 КМ... Али, гдје је спона између новчаника Бањалучанина и тржног центра

Elvir Padalović

Двије хиљаде нових радних мјеста, инвестиције, развој - ове ријечи одзванјале су јуче Бањалуком поводом отварања највећег тржног центра у БиХ - Делта планета. У још један "храм за шопинг" током јучерашњег дана нагрнуле су хиљаде људи.

Buka desk

18.03.2019

ДЕСК / СЛУЧАЈ КОЈИ ЈЕ ЗАУВИЈЕК ПРОМИЈЕНИО БАЊАЛУКУ: Давид Драгичевић нестао је прије годину дана

Elvir Padalović

Навршава се година дана од нестанка Давида Драгичевића. У ноћи са 17. на 18. март нестао је, а његово тијело се појавило након осам дана. Овај случај на ноге је дигао и ујединио грађане Бањалуке, Републике Српске, БиХ, региона и свијета.

Buka desk

12.03.2019

Деск / Данас ће бити ексхумирано тијело Давида Драгичевића: "Не знам како ћу ово преживјети!"

Elvir Padalović

Ексхумација посмртних остатака Давида Драгичевића најављена је за данас, у раним јутарњим сатима, на Новом гробљу у Бањалуци.

Buka desk

11.03.2019

Деск / Активисткиња дала изјаву полицији због осмомартовског марша у Бањалуци!

Elvir Padalović

Активисткиња Удружења грађана "Оштра нула" из Бањалуке Милица Пралица позвана је данас у ПС Бањалука због одржаног осмомартовског марша у Бањалуци и наводног ремећења јавног реда и мира током његовог одржавања на Дан жена.

Buka desk

08.03.2019

Деск / "Окани се политике.Почни да хеклаш.Дуже ћеш уживат у том болесном дјетету": Стравична порука смрћу тузланској активисткињи

Elvir Padalović

Тузланска активисткиња Индира Бектић Мујкић затекла је на кућној адреси стравичну пријетњу смрћу.

Društvo

07.03.2019

Друштво / У Бањалуци се нападају заштитници људских права, тренд репресије ће се наставити

Elvir Padalović

Организација Цивил Ригхтс Дефендерс осудила је нападе који се дешавају у Бањалуци од 24. децембра 2018. године, са циљем ограничавања слободе изражавања и слободе окупљања у Републици Српској.

Buka desk

06.03.2019

Деск / Побједа иницијативе: Парламент задужио Владу РС да се пронађе рјешење за бесплатне уджбенике

Elvir Padalović

Вечерас је Народна скупштина Републике Српске са 66 гласа За подржала иницијативу за увођење бесплатних уджбеника, потврдио је иницијатор Душко Тадић за БУКУ

Društvo

06.03.2019

Друштво / Данас је један град у БиХ међу најзагађенијим градовима на свијету. Пет наших градова у топ 10 најзагађенијих у Европи!

Elvir Padalović

ИQАИР – АирВисуал је објавио нове податке о загађености ваздуха широм планете Земље.

Društvo

16.03.2019

Одлазак / Како изгледа стварни живот у Норвешкој, колике су цијене, како се зарађује: "Када се све сабере и одузме, ја се не могу пожалити"

Elvir Padalović

Живот какав се нуди вани није једноставан, али има своју сврху. Оно што је најбитније, људи су цијењени. Ево шта каже наша саговорница

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.