Elvir Padalović


Nauka i tehnologija

22.03.2019

BUDUĆNOST BEZ CIGARETA / NIJE UTOPIJA: Čak i duhanska industrija stvara viziju društva bez pušača

Elvir Padalović

I sami akteri industrije savjetuju - Nemojte ni započinjati sa pušenjem. Ako već pušite, onda prestanite. A ukoliko to ne možete, onda tražite "manje štetne" alternative, jer je budućnost bez duhanskog dima i više nego izvjesna. 

Ekonomija

22.03.2019

ANALIZA / NAJMOĆNIJI ŠOPING HRAM U BIH Nova radna mjesta, plate i do 1200 KM... Ali, gdje je spona između novčanika Banjalučanina i tržnog centra

Elvir Padalović

Dvije hiljade novih radnih mjesta, investicije, razvoj - ove riječi odzvanjale su juče Banjalukom povodom otvaranja najvećeg tržnog centra u BiH - Delta planeta. U još jedan "hram za šoping" tokom jučerašnjeg dana nagrnule su hiljade ljudi.

Buka desk

18.03.2019

DESK / SLUČAJ KOJI JE ZAUVIJEK PROMIJENIO BANJALUKU: David Dragičević nestao je prije godinu dana

Elvir Padalović

Navršava se godina dana od nestanka Davida Dragičevića. U noći sa 17. na 18. mart nestao je, a njegovo tijelo se pojavilo nakon osam dana. Ovaj slučaj na noge je digao i ujedinio građane Banjaluke, Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

Buka desk

12.03.2019

Desk / Danas će biti ekshumirano tijelo Davida Dragičevića: "Ne znam kako ću ovo preživjeti!"

Elvir Padalović

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića najavljena je za danas, u ranim jutarnjim satima, na Novom groblju u Banjaluci.

Buka desk

11.03.2019

Desk / Aktivistkinja dala izjavu policiji zbog osmomartovskog marša u Banjaluci!

Elvir Padalović

Aktivistkinja Udruženja građana "Oštra nula" iz Banjaluke Milica Pralica pozvana je danas u PS Banjaluka zbog održanog osmomartovskog marša u Banjaluci i navodnog remećenja javnog reda i mira tokom njegovog održavanja na Dan žena.

Buka desk

08.03.2019

Desk / "Okani se politike.Počni da heklaš.Duže ćeš uživat u tom bolesnom djetetu": Stravična poruka smrću tuzlanskoj aktivistkinji

Elvir Padalović

Tuzlanska aktivistkinja Indira Bektić Mujkić zatekla je na kućnoj adresi stravičnu prijetnju smrću.

Društvo

07.03.2019

Društvo / U Banjaluci se napadaju zaštitnici ljudskih prava, trend represije će se nastaviti

Elvir Padalović

Organizacija Civil Rights Defenders osudila je napade koji se dešavaju u Banjaluci od 24. decembra 2018. godine, sa ciljem ograničavanja slobode izražavanja i slobode okupljanja u Republici Srpskoj.

Buka desk

06.03.2019

Desk / Pobjeda inicijative: Parlament zadužio Vladu RS da se pronađe rješenje za besplatne udžbenike

Elvir Padalović

Večeras je Narodna skupština Republike Srpske sa 66 glasa Za podržala inicijativu za uvođenje besplatnih udžbenika, potvrdio je inicijator Duško Tadić za BUKU

Društvo

06.03.2019

Društvo / Danas je jedan grad u BiH među najzagađenijim gradovima na svijetu. Pet naših gradova u top 10 najzagađenijih u Evropi!

Elvir Padalović

IQAIR – AirVisual je objavio nove podatke o zagađenosti vazduha širom planete Zemlje.

Društvo

16.03.2019

Odlazak / Kako izgleda stvarni život u Norveškoj, kolike su cijene, kako se zarađuje: "Kada se sve sabere i oduzme, ja se ne mogu požaliti"

Elvir Padalović

Život kakav se nudi vani nije jednostavan, ali ima svoju svrhu. Ono što je najbitnije, ljudi su cijenjeni. Evo šta kaže naša sagovornica

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.